In mijn vorige blog had ik al verteld dat ik besloten had om eerder te vertrekken. Bij nader inzien ben ik bijna direct vertrokken. Voor zondag had ik een mooi luxe hotel geboekt in Xiamen voor 2 nachten, de terugvlucht is op Dinsdagavond. Nadat ik dit alles had geboekt had heb ik de leiding van het klooster ingelicht. Deze waren hier niet zo blij mee. Ze boden me direct aan dat ik meer tijd zou krijgen tijdens de werktijden om aan de website te werken. Nadat ik dit vriendelijk had weggewuifd als te laat, mocht ik al de werktijd aan de website besteden. Nadat ik had uitgelegd dat ik mijn terugvlucht al omgeboekt had en dat mijn keuze definitief was kwam de volgende verrassing; Op zondag, de dag van mijn vertrek, zou de president van China naar het klooster komen voor een bezoek. Vanwege dit bezoek zouden alle wegen geblokkeerd zijn en het is dan onmogelijk om te vertrekken. De busverbinding was stopgelegd en ook geen taxi’s zouden rijden. Ik reageerde hierop dat ik dan wel zou gaan lopen. Uiteindelijk heeft de coordinator een prive taxi kunnen regelen die me om 06:50 zou ophalen. Hij is zelf ook meegegaan om me helemaal naar het treinstation te begeleiden. Hij heeft zelfs mijn treinticket gefotografeerd om er zeker van te zijn dat ik echt vetrok. Uiteindelijk zat ik veilig en wel in de trein om 08:20. Was wel een fijn gevoel om alles achter te kunnen laten in Shaolin klooster. Jammer dat ik, vanwege de plotselinge haast waarmee ik ben vertrokken, geen afscheid heb kunnen nemen van de andere vrijwilligers. Ik heb wel begrepen dat er meerdere vrijwilligers waren die ook hun plannen hadden aangepast en eerder zouden vertrekken.

In Xiamen aangekomen had ik geen zin om uit te zoeken hoe ik per OV naar het hotel zou kunnen komen. Ik heb dus maar een taxi genomen. Na een rit van 30 minuten werd ik om 10:30 netjes afgeleverd bij het hotel. Dit ligt werkelijke prachtig op een heuvel in een park midden in de stad. Een oase van rust. Zover ik kan zien, ben ik één van weinige westerse gasten. Op de kamer aangekomen allereerst een heerlijke warme douche genomen, na 2 weken koude douches was dat wel een luxe belevenis. De rest van de ochtend lekker uitgerust in de kamer, een dutje in het luxe extra brede bed met op de achtergrond het ruisen van de kunstmatige waterval die zo’n beetje voor mijn kamer is. In de middag heb ik een wandeling gemaakt door het park, er zijn een aantal Chineze tempels en mijn einddoel was een groot shopping mall net buiten het park. Dit was zo’n 4 Km. wandelen. Het viel me op dat ook hier heel veel mensen rondwandelen maar geen enkel westers gezicht gezien. Ik ben hier zo ongeveer de enige westerse persoon. Het eerste wat ik in het gigantische winkelcentrum tegenkwam was een Pizza Hut en de Starbucks. Ik wist meteen waar ik zou gaan eten en een bakkie zou gaan doen. Eerst een rondje door het winkelcentrum gemaakt. Heeeel veeeeel kledingzaken, veel eettentjes en een hele verdieping vol met electronica en gadgets. Nog even rondgekeken of ik een grafische kaart voor zoonlief op de kop kon tikken, maar deze waren maar een fractie goedkoper dan in Nederland. Uiteindelijk bij de Pizza Hut een lekkere pizza gegeten, bij Starbucks was de rij zo lang dat ik die maar heb overgeslagen. De koffiebehoefte is niet zo heel groot na 2 weken geheelonthouding. Om 16:30 ben ik aan de terugweg begonnen, in eerste instantie wilde ik een taxi nemen, uiteindelijk toch besloten om ook de terugweg te lopen door het park. Omdat het nu aan het einde van de dag was, waren er nu duizende joggers aan het rennen. Een gezellige drukte. Na een uurtje was ik weer in het hotel. Weer een verfrissende douche genomen en in de avond wat gedronken in een bijna lege bar.

Morgen nog een hele dag in Xiamen. Ik ga in ieder geval lekker een paar rondjes zwemmen in het zwembad, lekker een stoombad nemen en rondje sauna. Verder zie ik het wel, ik heb eigenlijk weinig zin om de drukte van de stad op te zoeken. Van wat ik er van gelezen en gezien heb, is het een drukke moderne stad zonder al te veel highlights. Er zijn een paar tempels, die als je eentje gezien hebt, allemaal hetzelfde zijn. De botanische tuin schijnt wel leuk te zijn er zijn wat typische winkelstraatjes met eten en drinken. Ik zie het morgen allemaal wel!

One thought on “Xiamen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *