Vandaag kennis gemaakt met Ram, de fotojournalist die mijn programma begeleid. HIj heeft wat uitgelegd wat we de komende weken gaan doen. Het eerste waar we aan gaan beginnen is om een fotoverhaal te maken. Het verhaal moet de volgende zaken bevatten:
– Probleem
– Consequenties
– Mogelijke oplossingen
Ik had eigenlijk gelijk al een fotoverhaal wat ik uit zou willen werken. De luchtverontreiniging in Kathmandu. Ik ga de komende dagen dus veel in de stoffige stad fotograferen om het probleem duidelijk te maken en de consequenties. Dat laatste is niet echt moeilijk, iedereen loopt hier met mondkapjes op en het zicht is niet bepaald goed. Dat laatste is nog wel lastig in een foto vast te leggen. Ook is de gezondheid natuurlijk een issue, misschien dat ik in een ziekenhuis foto’s kan maken op een afdeling met mensen die luchtweg problemen hebben om zo de consequenties te laten zien.
De mogelijke oplossingen zijn wat lastig… Electrische voertuigen is natuurlijk een oplossing want 60% van de vervuiling komt van het verkeer. Zonne energie is een andere oplossing, maar veel vervuiling komt ook van de steenovens in de omgeving. Er is natuurlijk grote vraag naar stenen om huizen te herbouwen na de aardbeving.
Kathmandu ligt een kom tussen de bergen, de vervuiling kan dus niet weg, blijft als een deken hangen. Daar is dus weinig aan te doen. Ik zal dus ook wat research moeten doen naar oplossingen.
Foto’s van vandaag zijn voornamelijk over het probleen en de consequenties.
Foto’s: http://vanvuren.info/tmp/Nepal/dag9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *