Gisteren hebben we een vogel vrij gelaten die gevangen was en op de markt werd verkocht om op te eten. Het is een traditie hier dat de monnikken zo nu en dan een dier kopen en dan weer vrijlaten. Ditmaal had de coordinator een soort vogel/kip gekocht. Deze heeft eerst de nacht bij ons in de kamer los gelopen. In de ochtend zijn we gaan wandelen en hebben wij hem losgelaten in het bos.

De workshop martial arts is vandaag begonnen. Allereerst werd ons geleerd hoe we een Boeddhabeeld eigenlijk zouden moeten begroeten. Daarna ¬†zijn we eerst met Qi-Gong¬†begonnen, is een soort meditatie door beweging. Daarna overgestapt op de eerste bewegingen van de kung-fu. Ook hier wordt de nadruk gelegd op het soepel bewegen van het lichaam op ademhaling. Na de lunch hebben we met z’n allen een wandeling gemaakt naar een grot die hier in de buurt ligt. Vanavond gaan we nog even verder met de martial arts workshop.

Sinds gisteren ben ik onderdeel geworden van de uitdeelpieten tijdens het eten. Ik mag dus met een bak voer langs alle mensen om wat te geven. Is op zich een leuke ervaring, je ziet hoe iedereen reageert op je komst; Sommigen zijn heel blij en dankbaar de ander bijna onverschillig. Je maakt iedere keer oogcontact om te kijken of ze wat willen. In de avond zijn we een biertje gaan drinken aan de overkant van de straat. Even het regime van het klooster verlaten. Ook weer leeker om eens te doen, al had ik niet echt behoefte aan een biertje, hij smaakte toch wel lekker.

Ik geloof dat de komende dagen ook rustig gaan verlopen, weinig werk, veel workshop en dus martial arts.

Blog-8

One thought on “Dag 8: Eindelijk rust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *