Laatste dag van de taalles… thank god! Het was wel erg leuk, maar veel is er niet blijven hangen. Ik heb wel een schrift vol met handige uitdrukkingen in het Nepalees!

Na de lunch ben ik met Tristan samen de stad ingelopen en hebben we zo’n 6 a 7 km gewandeld. Behoorlijk wat streetshots geschoten. Was een leuke wandeling, maar af en toe is het toch verschrikkelijk om te zien hoeveel er kapot is gegaan door de aardbeving. Daardoor is er ook zo ontzettend veel stof in de lucht. We zijn een geitenmarkt tegengekomen en ik was verbaasd hoeveel geiten er in een gewone personenauto passen. Ook werden er verderop in de stad levende kippen verkocht. Nadat je ereen gekocht had werd op verzoek vakkundig de nek omgedraaid en doorgesneden. Je weet dat dit normaal is maar het is toch wel zielig om te zien! Totbij Durban square gelopen, maar daar moest je als toerist 1000Rp (10 euro) om het plein op te mogen. Wetende dat het nog bijna helemaal in puin ligt, besloten we er toch maar omheen te lopen.

We kwamen om een uur of 5 weer terug in het hostel, lekker bakje koffie gedronken en gekeken hoe het eten bereid werd. Mooi om te zien hoe met simpele middelen een lekkere maaltijd tot stand komt. Bijna altijd vegarisch, maar het is zo lekker gekruid dat je het vlees niet mist. Je zou haast vegarier worden, zeker als je ook nog de straatbeelden van vandaag hebt gezien.

Na het eten nog wat de foto’s besproken met Tristan en plannen gemaakt voor onze vrije Zaterdag…. maar daar meer over morgen!

foto’s: http://vanvuren.info/tmp/Nepal/Dag5

3 thoughts on “Dag 5

  1. lees ik het goed?…..(bijna) vegetariër worden??????? Ben benieuwd als je eenmaal weer thuis bent hoeveel daarvan blijft hangen (net zoveel als de nepalese taal vrees ik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *