Vandaag weer een rare dag. Over een week is hier het 5e internationale Boeddhisme forum. Het schijnt iets heel groots te zijn. Ze verwachten duizenden hooggeplaatste Boeddhistische grootheden vanuit de hele wereld. Daarvoor is ook speciaal in rap tempo heel veel gebouwd hier in de tempel. Er worden gebouwen uit de grond gestampt zoals dat alleen in China kan. Volgens mij is men nu aan het paniekeren, want de datum komt heel dichtbij en er moet nog zoveel opgeruimd worden. Men bouwt hier namelijk well heel snel maar ook heel slordig. Wordt eerst een vloertje ingedeeld, de dag erna wordt de boel geverfd, maar zonder iets af te dekken. Het gevolg… allemaal spetters op de nieuwe vloer. De gehele vloot aan vrijwilligers werd vandaag dan ook opgetrommeld om het hele tempelterrein spin en span te krijgen. Vooral wat betreft die verfspetters. Ik werd in eerste instantie nog als sterke man ingezet. Er moesten een aantal grote Boeddhabeelden verplaatst worden en op een sokkel worden gezet. Dat was op zich een zwaar klusje maar wel leuk om te doen. Toen we daar klaar mee waren moesten we ook helpen met verfspetters verwijderen. Eventjes leuk, maar al snel veel te zwaar voor ons….Na een paar uur zijn we er tussenuit geglipt onder het mom dat we naar de kapper moesten, wilden we ook doen, maar die is er pas morgen bleek later. We hebben als groep workawayers besloten dat we ons niet meer zo laten misbruiken. Ik ben benieuwd hoe dit de volgende keer gaat verlopen. Op zich is het wel goed dat we ons allemaal misbruikt voelden. We gaan gewoon negatieve reviews zetten op de site van workaway, op die manier zullen er minder vrijwilligers bereid zijn hierheen te komen. De rest van de middag hebben we rustig wat gekletsts, wat inkopen gedaan in de superkleine super aan de overkant van de straat en wat geslapen na de zware arbeid. Van bouwen aan de website is vandaag niets gekomen.

2 thoughts on “Dag 5: rebellen

  1. Lekker dan, kom je van de andere kant van de wereld op eigen kosten aan gereisd om gratis je it-expertise te delen en dan krijg je dit. Dat hadden ze van tevoren wel even duidelijk mogen maken, nu voel je je er gewoon bij ingeluisd om gratis schoonmaakklussen te moeten doen voor n kommetje rijstepap. Wat een teleurstelling

  2. Ik zou ‘Travis’ inzetten om hen duidelijk te maken dat je voor de website komt!! Dit kan echt niet!! Als ze dat altijd doen met alle vrijwilligers (en dat lijkt erop), dan komt er straks echt geen vrijwilliger meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *