Vannacht was het voor het eerst wat warmer. ik kon zelfs zonder sokken en thermo ondergoed naar bed! Als ontbijt een lekker papje met wat fruit erbij gegeten. Het zal niet mijn favo ontbijt worden, maar het was ok!

De les begon pas om 10:30, dus eerst nog een lekkere expresso gedronken in het locale internet cafe.

De taalles was weer hilarisch, ieder vraag die de lerares vroeg moesten we eerst in ons schrift opzoeken, daarna vanuit ons schrift het antwoord construeren. Op zich niets mis mee, maar een beetje lastig voor een conversatie.

Voor lunch hadden we lekkere MoMo’s met een een hete saus erbij!

De les na de lunch was, op ons verzoek meer over cultuur en politiek. Discussies over rechten van de vrouw, kiesrecht en het gehele politieke systeem. Over 2 weken zijn hier verkiezingen, dus als foto journalist wil je dan wel weten waar je je in begeeft!

De lerares Pratima staat er ook duidelijk ook dubbel in. Ze is zelf 21, ongetrouwd en redelijk modern en zou graag een wat modernere cultuur zien met meer rechten voor de vrouw. Aan de andere kant ziet ze haar moeder niet meer omdat ze is hertrouwd (dat doe je normaal niet) nadat haar eerste man was overleden (door politiegeweld) met een man van een lagere kaste. Dit terwijl ze voor hertrouwen is en ook geen problemen heeft met lagere kaste. Dus het lijkt er op dat het allemaal goed is als het maar niet met eigen familie is. Ze zegt ook dat anderen haar er op aan kijken dat haar moeder is hertrouwd. Het is dus allemaal niet zo makkelijk als het er uit ziet.

We zitten nu lekker op een terrasje met een biertje de dag te evalueren. Straks weer lekker wat eten en weer vroeg (21:00) naar bed!

foto’s: http://vanvuren.info/tmp/Nepal/Dag3

3 thoughts on “Dag 4

  1. Interessant om te lezen, je komt zoveel meer te weten dan als je alleen als toerist het land bezoekt. Moet een mooie ervaring zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *