Gisteren was een beetje een off-day. Ik werd met hoofpijn wakker en die is deze dag ook niet meer weggegaan. Waarschijnlijk een combinatie van te weinig drinken en afkickverschijnselen van de caffeine. Sinds de starbucks op schiphol geen koffie meer gezien. Letterlijk niet gezien, want hier in het klooster hebben ze het echt niet. Ik heb gisteren nog wel wat aan de website kunnen werken, daar staat nu al best veel informatie op over het klooster, allemaal gekopieerd vanuit andere websites natuurlijk. Maar het komt nu tenminste op 1 plek te staan. De website is al live te volgen. Het is www.soultravelers.space

Ik heb me alleen maar bezig gehouden met de inhoud, nog niet met de vormgeving. Alle mooie toeters en bellen komen later wel. Ik heb mijn eigen ervaringen om hier te komen goed kunnen gebruiken voor de website.

Vandaag voel ik me gelukkig een stuk beter, de hoofdpijn is bijna verdwenen. Totnutoe was het zwaar bewolkt maar vandaag is het lekker zonnig. Het wordt dan ook gelijk een stuk warmer. Lekker in een T shirtje lopen nu.

Vanochtend moest ik toch wat fysieke arbeid doen volgens de coördinator, die vind dat achter een computer zitten blijkbaar geen arbeid is. Maar ik moet zeggen in dit geval was de arbeid wel leuk om te doen. De oude eetzaal was een grote tent en die moest worden afgebroken. Er was ook een grote betonnen rand en die moest gesloopt worden. Dat werd overgelaten aan de westerse vrijwilligers. Na even de kat uit de boom te hebben gekeken, leek het de Chinesen ook wel een leuke klus. Zij hebben dus hard meegewerkt.

Net nadat we klaar waren en in het zonnetje wilde genieten, werden we opgetrommeld voor een fotomoment. Een grote nieuwe hal die in 2 maanden gebouwd is werd officieel geopend door de burgemeester en een hele reeks hooggeplaatsten. Wij westerlingen werden opgetrommeld om op de foto te komen, blijkbaar maakt het meer indruk met ons op de foto. We waren dus een soort van fotovee. Er hingen allemaal foto’s van het klooster en omgeving, sommige ware wel heel mooi, moeilijk om voor mij te overtreffen, ga ik dan ook maar niet proberen. Een paar die ik heb gezien wil ik wel proberen te maken ook.

Ze zijn hier trouwens ontzettend veel aan het bouwen. Ze willen er een grote attractie van maken. Ze hebben 4 Miljard Yuan om te besteden. Dat is iets meer dan 0,5 miljard Euro. Er zijn grootse plannen om een grote glazen brug over het dal te maken naar een gigantisch Boeddha beeld. Dit is er allemaal nog niet maar staat wel in de plannning. Als ik de mogelijkheid heb zal ik eens de “artist impression” fotograferen.

One thought on “Dag 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *