Vandaag de hele ochtend vrij genomen, ik heb besloten om niet 4 uur langop 1 vierkante meter te gaan zitten, luisterned naar eindeloze niet verstaanbare gebeden.
Wel om 06:00 opgestaan voor een bakje thee, ik zag dat de gebeden al begonnen waren. Alle monnikken (250) plus alle nonnen (350) waren al druk bezig met de voorbereidende gebeden. Ik heb mijn fototoestel gepakt en er ook bij gaan zitten. Zodoende heb ik nog wat plaatjes kunnen schieten.
Na het ontbijt had ik een aantal uurtjes voor mezelf, alles een beetje op een rijtje kunnen zetten. Er zijn al best wat mensen eerder vertrokken, en zelf heb ik het eigenlijk ook wel een beetje gehad hier. Toch ben ik na de lunch weer met frisse zin aan de meditatierondes begonnen. Maar hoe langer ze duurden, des te meer verlangde ik er naar om weer naar huis te gaan. Marianne heeft het best zwaar thuis en ik wil haar graag steunen in de vervelende tijd die ze nu heeft. Morgenochtend nog even doorzetten en dan in de middag lekker naar huis vliegen.

One thought on “Dag 36, dag 10 Kopan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *