Ochtendmediatie over éénpuntige concentratie (Ademhalingen tellen in cycli van 10) en een geleide meditatie over dat alles verandert en in feite ‘leeg’ is.
Er zijn hier heel wat verschillende soorten types mensen. Bij de mannenheb je de ‘Chris Zeegers’ types, lang haar los of in een knotje, tattoes en een ongeschoren kop. Dan heb je de gewone man zoals ik, middelbare leeftijdniets bijzonders aan te zien verder (allemaal een klein buikje…). Dan heb je de puber die niet weet wat hij wil in zijn leven en nog een paar buitenbeentjes met lange baard, blote voeten hippies… Bij de vrouwen zijn er denk ik veel Yoga/Meditatie leraressen, erg flexibel en kunnen zonder problemen urenlang in lotushouding zitten. Ook bij de vrouwen lopen veel pubertypes en de gewone vrouwen. Er zijn eigenlijk maar weinig oudere/middelbare leeftijd vrouwen hier. Oh ja… er loopt ook nog een echte punkerchick rond hier…
De ochtendles ging over purificatie(mij iets te religieus) en attachment. Voorl het laatste onderwerp was interessant, verschil tussen plezier (tijdelijk) en geluk(komt van binnen) werd goed uitgelegd. Ook de uitleg hoe je moest omgaan als getrouwd persoon als iemand anders dan je partner met je flirt was briljant; Op de WC gaan zitten mediteren over deze persoon maar dan het lichaam openritsen vanaf de neken van binnen goed bestuderen. Je komt dan vanzelf tot de conclusie dat je die persoon niet nodig hebt.
De middagles was niet echt enerverend, de monnik heeft echt een groot communicatie probleem, hij kan wel mooi zingen, hij is de voorganger in alle diensten.
De meditatieles in de middag was weer adem tellenen eentje over de dood, die niet te vermijden is en op ieder moment kan komen.Maar het is ook iets dat je niet hoeft te vrezen! In de avond nog een Q&A sessie met veel vragen en gebed voor Tara.
Al met al weer een mooie dag, vandaag tegen een pilaar kunnen leunen, daardoor minder vermoeid dan voorheen en minder last van mijn onderrug. Maar het is alweer 21:00, dus ik ga maar snel slapen. Dat lukt me hier ook erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *