Na de ochtendpresentaties van alle vrijwiligers, 10 stuks dit keer, de laatste lunch bij Sheila gegeten. Afscheid genomen van iedereen en met de taxi richting Kopan klooster gereden.
Bij de receptie ingeschreven en de restant van cursusgeld betaald. Ik heb een tweepersoons kamer met eigen toilet en douche genomen. Wat luxer dan de slaapzaal in de hoop dat de bedden ook wat beter zijn. Dit bleek ook zo te zijn. Heerlijke zachte boxspring bedden… wat zal ik lekker slapen hier!
De middag wat doorgebracht door het klooster wat te verkennen, een mooie tuin met stupas en de centrale gebeds ruimte is mooi en groot. Er lopen hier honderden monniken rond, veel van die kleine jochies. Eind van de ochtend arriveerde ook mijn kamergenoot. Een Deense Jongen, lijkt me wel een geschikte kamergenoot. Om 18:30 was het eten in de “kantine”, een ruimte met tafels en banken. In het begin staan een aantal grote pannen waar je zelf je maaltijd uit kunt scheppen. Gebakken rijst met groente en brood. Er waren al zo’n 30 cursisten aanwezig, ik hoorde dat er in totaal 180 mensen zouden komen. Dat zijn er veel meer dan ik had verwacht….. Na het eten nog even gekletst met Nederlandse gaste die ik bij het eten tegen kwam.
Om 21:00 terug naar de kamer gegaan en nog wat gelezen, maar de luikjes gingen al snel dicht. Morgen is weer vroeg licht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *