De laatste dag van het yoga festival. Al voor het ontbijt op stap, om 07:40 ging ik de poort uit om per bus naar de andere kant van Kathmandu te gaan. Het was gelukkig rustig in de stad en in de bus. Ik had een zitplaats. 20 minuten later kwam ik aan in Patan en heb ik daar van een lekker ontbijtje genoten bij Karma Cafe.
Als eerste stond er een Astanga Mountain Flow les op het programma, de opkomst was niet zo groot. Daarna naar een markt waar boeren organisch geteelde producten verkochten. Vervolgens was er een spectaculaire workshop Flow Arts, een soort van combi tussen yoga en martial arts. De les werd gegeven door ex werelkampioen kick boxen Camilla Vik.
Ondertussen was de lucht in de Kathmandu vallei helemaal opgeschoond en konden we vanuit het dakterras waar de les werd gegeven mooi het hooggebergte zien.
Na de lunch was het even “Me” tijd. Ik had een Meditatie and Yin Yoga Workshop geboekt. Ik doe dit in Nederland ook al een half jaar en het was leuk om eens een andere lerares te hebben. Ik heb er veel van opgestoken.
Het laaste onderdeel van het yoga festival was een les in Boeddhisme en Meditatie door een monnik Lobsang Sherpa van het Kopan klooster. Dit is het klooster waar ik volgende week ook voor 10 dagen heen ga. Het was een interessante les, waar Lobsang op eenvoudige wijze uitlegde wat Boeddhisme is. Ik kon me natuurlijk niet inhouden om een paar kritische vragen te stellen, die hij niet wilde beantwoorden omdat het antwoord complex was, maar volgende week komen ze er niet zo makkelijk van af!
De terugweg heb ik een taxi genomen, maar vanwege de drukte deed deze er 40 minuten over. Net voor het avondeten was ik weer terug in het hostel.

Foto’s: http://vanvuren.info/tmp/Nepal/Dag21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *