Tevreden zijn

In mijn leven ben ik tot nu toe relatief goed doorgekomen. Op materialistisch vlak heb ik niets te klagen, ik ben gezond en ook heb ik een lieve vrouw en kinderen. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, maar ik ben tevreden zoals het nu is.
Ik heb op veel te jonge leeftijd mijn vader verloren. Na een kort maar hevig ziekbed overleed hij toen hij nog geen 65 was. Hij had zijn hele leven hard gewerkt om voor zijn kinderen en vrouw te zorgen. Hij had vaak hoofdpijn en als we op vakantie gingen was hij altijd eerst een paar dagen ziek omdat hij zoveel spanning in zijn systeem had. Een paar maanden na zijn vervroegde pensioen kreeg hij kanker en is daar niet meer bovenop gekomen.
Het was voor mij een duidelijk signaal, je moet nu van het leven genieten. Niet de leuke dingen naar later verschuiven maar nu doen. Sinds zijn dood hebben we dat als gezin ook gedaan. Veel reizen en leuke dingen samen doen zolang je er van kan genieten.
Op het moment dat mijn werk me teveel werd heb ik besloten om ermee te stoppen voordat het mijn gezondheid zou beïnvloeden. Ik had natuurlijk wel het voordeel dat ik een goede pensioen voorziening had, maar het was toch een kostbare beslissing; Mijn inkomen was nog maar 30% van wat het was. Ik heb er wel veel voor terug gekregen. De vrijheid om te doen en laten wat ik wil. Tegelijkertijd ontstond bij mij het inzicht dat materieel bezit maar tijdelijk gelukkig maakt. De laatste gadgets zijn een dag, misschien een week leuk, maar dan wil je weer wat nieuws.
Ik probeer nu te genieten van de vrijheid die ik heb, samen met Marianne natuurlijk. Dat betekent voor mij ook tevreden zijn met wat ik heb en daardoor innerlijke rust krijgen, ook om gewoon niets te doen. Ik geniet er van om gewoon lekker in mijn luie stoel voor het raam te zitten en te kijken naar het leven dat voorbij komt/vaart. Het klinkt misschien alsof ik achter de geraniums zit in te kakken maar dat is zeker niet zo. Ik geniet van het leven en ben tevreden.
Nu ik hier een paar weken in Kathmandu ben realiseer ik me pas goed wat een fijn leven ik heb, ik ben blij met de beslissingen die ik heb gemaakt en ik hoop dat dit zo nog jaren gaat blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *