De dag begint hier vroeg. Om 05:00 kan je al naar het ochtendgezang van de monniken luisteren en meedoen met de rituelen. De eerste dag heb ik dit gedaan, na een kwartiertje waren ze klaar, dus dat viel te doen. Probleem is dan wel dat het ontbijt pas om 6:30 is. Moet je dus zo vroeg in de ochtend, als het best wel fris is en ook nog donker, jezelf zien te vermaken. Vanochtend heb ik me om 05:00 nog maar eens omgedraaid op mijn best wel harde bed. Maar gek genoeg, zo in het begin van de ochtend begint het te wennen en slaap je het beste.

Van 7:15 tot 9:15 is het ochtendwerk voor de vrijwilligers. De meeste gaan dan of de keuken in of doen schoonmaakwerkzaamheden. Ik ga dan aan de website werken waar ik voor aangenomen ben. De eerste dag zat ik in de keuken te werken, vandaag ben ik in een kantoortje gaan zitten.

Om 11:00 mogen we gelukkig alweer gaan lunchen, stel je voor dat je honger krijgt! Na de lunch ben je vrij tot 15:00 en dan mag je weer een uurtje gaan werken. Ik kreeg vandaag van de regelpiet te horen dat ik ook fysieke arbeid moest verrichten. Een Chines vrijwilliger had tegen hem gezegd dat ik alleen maar achter de computer zat. Ik heb regelpiet gezegd dat achter de computer zitten mijn werk is. Dat hij dat maar duidelijk moest maken aan deze Chinese klaagster. Om toch een beetje goodwill te tonen heb ik vanmiddag toch maar meegeholpen om een paar kamers te vegen en te moppen. Het voorstel van de regelpiet dat ik de website toch in mijn vrije tijd kon doen heb ik natuurlijk niet geaccepteerd.

Om 17:00 mogen we weer aan tafel voor het diner. Vandaag zaten we ook opeens in een nieuwe eetzaal. Gisteren na het avondeten was dat verteld in een meeting, maar ik was toen blijkbaar al weg. Iedereen moest zijn bakken en stokjes mee naar de kamer meenemen om de volgende ochtend mee te nemen naar de nieuwe eetzaal. Omdat ik dit niet wist liep ik dus zonder bakken en stokjes naar de eetzaal. De regelpiet verzekerde mij dat hij wel nieuw eetgerei zou regelen voor me. Dat gebeurde dus niet, een ervaren vrijwilliger moest het initiatief nemen om voor nieuw eetgerei voor mij te zorgen. Het is wel een typische situatie, men is vol goede bedoelingen maar ontzettend slecht in het organiseren hiervan.

Na het eten is het hier dus ook gelijk donker. Er is geen avondprogramma, buiten na het gezang van de monnikken te gaan. De meesten gaan tussen 19:00 en 20:00 slapen, voorafgegaan door wat hangen op het dakterras. Maar dat is ook niet echt een pretje want er staat geen meubilair, je zit dus lekker op de grond. Ook wordt het best wel fris in de avond. Maar ik vermaak me toch wel, ik ben ook begonnen met foto’s maken, vooral de jonge Kung-fu vechtertjes zijn schattig.

 

One thought on “Dag 2, de dagindeling

  1. ….en ik had nog gezegd dat je zuinig op je kommetje en stokjes moest zijn!!
    Gave foto’s! Op iedere foto ‘rood’, je boft!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *