Vannacht is het begonnen met regenen, in de ochtend regende het nog steeds. Door de regen is een groot deel van de luchtverontreiniging verdwenen dus van mijn foto verhaal kan ik niet veel voorbeeldfoto’s maken vandaag. Dan maar op de oplossingen concentreren. Iedere dag regen is een oplossing, maar dat vinden ze vast niet leuk, de toeristen in ieder geval niet.
In de ochtend wat les gehad over de ethische kanten van foto journalistiek, de do’s en don’ts… Komt er op neer dat je de foto’s niet moet editen en je het nieuws niet moet beïnvloeden door je aanwezigheid…
Even gegoogled naar leveranciers van electrische motoren en auto’s. Ik heb 2 dealers gevonden in Kathmandu en ben er in de middag heen gegaan.
Tijdens de wandeling erheen kwam ik nog een vaag Nepalees festival tegen met veel kleur en redelijk beschonken mensen, bleef gelukkig wel gezellig
De electrische auto dealer had wat kekke modellen in de showroom staan. Ze kunnen 125 Km rijden op een lading en worden in 9 uur weer opgeladen, ook is er een snellaad optie, dan duurt het maar 1,5 uur. Ideale karretjes voor in de stad. Er zijn er maar liefst 150 van verkocht in Kathmandu, dat terwijl je geen wegenbelasting hoeft te betalen!
Even verderop was de dealer voor electrische scooters. Ik zou er graag eentje hebben hier, leuke modelletjes. In totaal 300 van verkocht in Kathmandu. Het zou heel wat schelen voor de luchtkwaliteit als er meer verkocht zouden worden.
Op de terugweg nog wat streetshots genomen van wat tempeltjes en spelende kinderen. Weer een leuke dag in Kathmandu…. het mag wel wat warmer worden…..
Foto’s: http://vanvuren.info/tmp/Nepal/Dag10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *