De dag goed begon, met 2 uur Shaolin Kung-Fu les en een rustige ochtend. In de middag werd er door een monnik meditatie les gegeven. Iedereen was heel opgewekt, eindelijk wat contact met een monnik. We hadden matjes neergelged en de monnik kwam binnen. Hij verkondigde dat we staande meditatie gingen doen. Op zich dat ik toen nog, ook leuk! Heb je niet zo’n last van je opgevouwen benen, minder druk op je knieen. Helaas, fout gedacht. Deze staande meditatie was met je armen op harthoogte, alsof je een virtuele bol vasthoudt, je benen licht uit elkaar en je knieen zover gebogen totdat je eigen tenen niet meer kon zien. Ik dacht nog, heb ik even mazzel, door mijn goed doorvoede buik, zie ik mijn tenen al vrij snel niet meer. De monnik dacht daar anders over, hij korrigeerde mijn houding. Ik stond daar nu zo dat ik dacht, ok, 2 minuten hou ik dit wel vol. Helaas 15 minuten waren de bedoeling. Niet leuk dus en van meditatie was al helemaal geen sprake. Een groot gevecht met je lichaam. Daarna wat rusten en toen weer 15 minuten. Voor mij hoef ik voorlopig geen staande meditatie meer te doen.

In de middag werden we opgeroepen om toch nog een klusje te doen. Er was over een groot oppervlak een nieuwe tegelvloer neergelegd. Alle restanten tegels moesten worden opgeruimd. Dat was op zich goed te doen. Daarna moesten de tegels netjes gepoetst worden zodat alle zand en modder resten er van af waren. Met het materiaal dat we kregen was dit niet goed te doen. Maar ja, we dachten ook, wax-in, wax-out; Het is goed voor de geest, maar de stoep waordt er niet echt schoon van. Tussendoor even met de coordinator staan babbelen. Hij ging er vanuit dat de website bijna klaar zou zijn. Ik heb hem proberen uit te leggen dat eer website meer tijd kost en dat ik van hem geen tijd kreeg om er aan te werken. Waarop hij reagreede dat ik toch genoeg vrije tijd had. Dit was voor mij de druppel…. Ik heb toen besloten om er hier mee te stoppen. In de avond heb ik mijn vlucht omgeboekt en ik vertrek Dinsdag weer richting Nederland. Die Chinesen hebben vakkundig ook het Boeddhisme hier om zeep geholpen. Het is nu een groot socialistisch bolwerk waar alleen fysieke arbeid wordt gewardeerd. Dat is absoluut niet wat ik ervan had verwacht. De monniken zingen hier overdag omdat er toeristen zijn die daar voor betalen. Ik heb nog geen enkele monnik hier zien mediteren.

Ik ga nog een paar dagen proberen er wat van te maken hier, nog weinig foto’s gemaakt dus dat ga ik maar eens doen.

4 thoughts on “Dag 10- de kogel is door het klooster

  1. The ‘Up Yours’ is een hele krachtige, non violent, qigongfukong beweging. En die heb jij zojuist gemaakt. Wel jammer hoor.

  2. Ik snap heel goed dat je het voor gezien houdt. Geniet nog van de laatste dagen, de foto’ tot nu toe waren al prachtig!

  3. Jammer dat het niet is geworden wat je er van verwacht had. Nog even een cliché; ervaring rijker, illusie armer. Kunnen we binnenkort weer gaan “vissen”. 😬

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *