Vandaag vroeg opgestaan (07:00) lekker op het dakterras ontbeten en daarna op stap gegaan voor een city tour met z’n vieren (Ik, Sara, KJ en Tristan). De aardbeving heeft best veel schade aangericht, de wegen zijn slecht en stoffig en veel huizen en tempels nog niet gerepareerd. De lunch hebben we in een klein lokaal restaurant genomen, heerlijke kipcurry met rijst en nog allerhande bijgerechten…

Bezochte plaatsen:

Pashupatinath tempel
Mooi tempelcomplex aan de rivier. Als niet hindu mag je niet in de tempel zelf komen maar er is gelukig genoeg te zien in de omgeving. Er was ook een verbranding ritueel aan de rivier, eerst het wassen en afscheid nemen, later de verbranding. Het blijft een indrukwekkend tafereel.

Bouddhanath tempel
Midden in de stad, lopend door een nauw steegje zie je opeens een prachige Stupa. Echt een heel mooi plein, rondom de stupa allemaal gezellige winkeltjes en eetgelegenheden. Doordat het plein afgesloten is hoor je de herrie van de stad niet!

Swayambhu stupa
Gelegen op een berg ligt deit tempel complex. Je moet wat trappen beklimmen, maar dan krijg je ook wat! Er waren een aantal ceremonies aan de gang, dat leverde natuurlijk mooie plaatjes op! Het uitzicht over Kathmandu was mooi! Jammer dat het ging regenen, de goden waren denk ik niet blij met de offers, iedereen ging snel schuilen.

Plaatjes van vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *