Over een week mag ik naar China vliegen, een rechtsreekse vlucht (11:20 uur) naar Xiamen om precies te zijn. Als ik daar eind van de ochtend aankom moet ik de trein naar Putian nemen en vandaar nog 2 bussen naar het klooster. Ik hoop dat ik het voor het donker haal!

Talen leren is nooit mijn favoriet geweest. Op de middelbare school had ik al een bloedhekel aan die woordjes en grammatica leren. Nu ik naar China ga en een tijdje in een klooster ga zitten, heb ik toch een probleem als ik met de monniken wil spreken. Als ze al met mij willen praten, zullen ze niet veel Engels kunnen spreken. Mijn Chinees is ook niet al te best, dus het wordt een stilte retraite. Nee dus! De techniek biedt een oplossing. Tegenwoordig kun je dus perfecte apparaatjes kopen die alles vertalen wat je zegt en hoort.

Ik heb via crowdfunding zo’n vertaler aangeschaft. Gelukkig net op tijd is mijn vertaler aangekomen (uit China). Het is een wonderbaarlijk apparaat dat 105 talen kent, dus ik kan er de hele wereld mee over. Ik heb een klein filmpje toegevoegd die laat zien hoe het werkt!

Travis Translator

Als je gesprekspartner in het Chinees antwoord zal de vertaler het automatisch naar Nederlands vertalen. Voor een goede vertaling heb je wel internet nodig, maar laat ik nu ook een leuke gadget hebben voor het internet in China. Ik moet dus een goed gesprek in het Chinees kunnen voeren met behulp van mijn persoonlijke vertaler.

Ik ben ook begonnen aan het inpakken van mijn koffer. Het is nog lekker warm in China (28 graden overdag) maar het kan ook wel behoorlijk afkoelen in November. Veel laagjeskleding meenemen en vooral niet te veel meenemen, ik kan daar ook de was doen! Kamera, lenzen en andere technische apparatuur ligt al klaar dus dat is een kwestie van in de handbagage stoppen. Kortom…. ik ben er klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *